Finlandia-hiihto 2024 sai hyvät arvostelut – latuasemien arviot nousevat erinomaisiksi

Finlandia-hiihto hiihdettiin 51. kerran helmikuun lopussa Lahden ja Hollolan alueella, Salpausselän haastavissa maastoissa. Kostea keli ei päästänyt tapahtumaan osallistunutta lähes 4000 hiihtäjää helpolla, mutta erinomainen tunnelma ja latuasemien palvelu nostivat osallistujien arviot tapahtumasta erinomaisiin lukemiin.

COMEBACKRATE 9,2

Paluuhalukkuus Finlandia-hiihdon tulevien vuosien tapahtumiin oli 9,2. Naisten arvioit reitin hiihtämisestä uudelleen, olivat jopa 9,3. Tämä käy ilmi tapahtumakyselystä, joka toteutettiin yhdessä Lahden kaupungin tapahtumapalvelujen ja matkailuorganisaatio Visit Lahden kanssa.

Olemmehan me tyytyväisiä näihin lukuihin. Olemme viime vuosina kehittäneet tapahtumaa erityisesti palvelupolun näkökulmasta ja samalla pitäneet ydinasioista, kuten reiteistä ja latujen kunnosta huolta.
— Markku Levanen, tapahtumajohtaja

Finlandia-hiihto tehdään suurelta osin vapaaehtoisvoimin ja suurella sydämellä. Yhteisöllisyys ja palvelualttius näkyvät erityisesti reitin varren latuasemilla. Latuasemien toiminta nousi kyselyssä erinomaiselle tasolle arvosanalla 9. Latuasemien palveluista vastaavat eri yhteisöt, joiden toimintaa kehuttiin laajasti myös vapaissa palautteissa. Pieniä kehitysehdotuksiakin tuotiin aktiivisesti esille, kuten ripeämmille hiihtäjille toista ”nopean asioinnin” huoltolinjastoa sekä erilaisia evästoiveita.

Kyselyyn vastanneet antoivat Lahdelle tapahtumakaupunkina arvosanan 8,35. Vastaajia, joista suuri osa oli itse hiihtoon osallistuneita, kiinnostavat Lahden seudulla erityisesti harjoittelu- ja urheilumahdollisuudet (70 %). Ennakkopuheissa esille nousivatkin juuri olosuhteet ja latupohjan kestävyys. Säästä huolimatta latupohja oli kuitenkin olosuhteisiin nähden erinomaisessa kunnossa, vaikka se pehmenikin päivien loppupuolella todella rankaksi.

Tyytyväisyysluku tapahtumaa kohtaan oli 8,7. Hyvää arvosanaa tukevat myös avoimet palautteet, joissa kehuttiin muun muassa tapahtuman uusia elementtejä, kuten livestriimiä. Yleisesti toivottiin, että tapahtuman osallistumismaksuja ei koroteta; hinta-laatusuhde koetaan kuitenkin olevan kunnossa monipuolisten palvelujen ja asiakaskokemuksen ollessa erittäin korkealla tasolla. Myös suositteluhalukkuus (NPS*) 6,8 (asteikko -10–10) kertoo positiivisesta suhtautumisesta tapahtumaan.

”Paha pistää paremmaksi. Jukolan ohella parhaiten järjestettyjä tapahtumia.”

Salmi Platform Eventlizer -alustalla tehdyn kyselyn vastaajista 92 % oli kotimaisia ja 8 % kansainvälisiä. Tapahtumaan osallistujista hieman useampi oli ulkomaalainen (13 %). Worldloppet-sarjaan kuuluvaan Finlandia-hiihtoon osallistuttiin 27 eri maasta, ja suurimmat kansalaisuusryhmät olivat Virosta, USAsta, Saksasta ja Italiasta.

*Net Promoter Score tarkoittaa suositteluindeksiä eli sitä, kuinka todennäköisesti asiakkaat suosittelisivat yritystä, tuotetta tai palvelua ystävilleen tai kollegoilleen.

Previous
Previous

Papinkaivon latuasema vei voiton toistamiseen – tunnelma katossa

Next
Next

Ilmoittautuminen avautuu 1. huhtikuuta