Finlandia-hiihdosta Ski Classics Challengers -sarjan osakilpailu

Finlandia-hiihto vahvistaa asemaansa nousemalla arvostettuun pitkänmatkan hiihtojen Ski Classics -sarjan Challengers-kategoriaan. Challengers -sarjan osakilpailuiksi lasketaan Finlandia-hiihdon päämatkat: perinteisen 62 kilometriä ja vapaan 62 kilometriä, joista on mahdollisuus kerätä pisteitä myös Pro Tourille. Tämä tarkoittaa kiinnostavuuden lisääntymistä aktiivisesti Ski Classics -sarjaa kiertävien kilpahiihtäjien keskuudessa. 

Finlandia-hiihto saa sopimuksen myötä Ski Classics Challengers -kilpailun statuksen. Status vahvistaa Finlandia-hiihdon tavoitetta olla massa- ja kuntohiihtäjien tapahtuman lisäksi kiinnostava kilpailu niin kotimaisille kuin kansainvälisille kilpahiihtäjille. 

Finlandia-hiihdon tapahtumajohtaja näkee tuoreessa sopimuksessa paljon hyvää Suomen johtavalle maratonhiihtotapahtumalle. 

”Ski Classics Challengers -status nostaa Finlandia-hiihdon kilpailullista profiilia ja kiinnostavuutta hiihtotiimien keskuudessa. Kilpailullisuuden esille nostaminen, näkyvyys kansainvälisissä kanavissa ja askeleet mahdollista Pro Tour -statusta kohti ovat meille arvokkaita”, pohtii Finlandia-hiihdon tapahtumajohtaja Markku Levanen sopimuksen vaikutuksia. 

 

Finlandia-hiihdon palkintorahapotti on lähes 8000 euroa

Suomen johtava pitkänmatkan hiihto tavoittelee menestystä niin kilpahiihtäjien kuin kuntoilijoidenkin keskuudessa. Kilpailullisuuden nostaminen ei poissulje kuntoilijoiden huomioimista eikä päinvastoin. 

Hyvät hiihto-olosuhteet, rahapalkinnot ja nyt myös Ski Classics -status houkuttelevat kilpahiihtäjiä osallistumaan. Rahapalkintojen kokonaispotti on noin 8000 euroa ja se jaetaan tasapuolisesti naisten ja miesten kesken päämatkojen 62 kilometrin perinteisen ja 62 kilometrin vapaan tyylin kolmelle parhaalle. 

Finlandia-hiihdosta tuotettiin vuonna 2024 ensimmäistä kertaa live striimi, joka näkyi sekä IS TV:ssä että Ruutu-palvelussa. Striimi sai hyvän vastaanoton ja Ski Classics Challengers -statuksen myötä live striimi sekä tapahtuman kohokohdat näytetään myös Ski Classics -sarjan kanavissa. 

”Meidän tulee nostaa näkyvyyttämme kansainvälisesti sekä rakentaa houkuttelevuutta Suomen rajojen ulkopuolella. Talviset olosuhteet ovat olleet meidän puolellamme suhteessa Keski-Eurooppaan ja näen, että kansainvälistä vaikuttajaverkostoa kasvattamalla Finlandia-hiihdon on mahdollista nostaa ulkomaalaisten hiihtäjien prosentuaalista osuutta osallistujista merkittävästi nykyisestä noin 15 prosentista”, jatkaa Levanen. 

Ski Classics on vuodesta 2011 kilpailtu pitkänmatkan hiihtojen sarja, jonka Pro Tour -kiertueella kilpailee useita ammattihiihtojoukkueita. Pro Tourin lisäksi Ski Classicsista löytyy ”haastaja-sarja” Challengers, joka voi olla askel kohti Pro Tourin kilpailua. 

www.skiclassics.com

Previous
Previous

Yhteisöllinen ilmapiiri imaisi mukaansa sauvakävelyn MM-kisoissa - kansainvälinen taso oli odotetun kova

Next
Next

Perinteiset urheilubrändit yhteistyökumppanuuteen – HartSport ja Finlandia-hiihto tarjoavat energisiä kilometrejä hiihtäjille