LAHTI - HOLLOLA - LAHTI
FINLANDIA-HIIHTO
24-25. helmikuuta 2018

WorldloppetTV jakso 1/2017

WorldloppetTV

the magazine Episode #1 2017

 

Worldloppetin kausilehti siirtyy tänä vuonna video -aikakauteen! Seuraa jaksoja ympäri vuoden osoitteessa www.worldloppet.com tai facebookissa.

Ensimmäisessä jaksossa Worldloppetin Presidentti Juha Viljamaa esittelee järjestön historiaa lyhyesti sekä toiminnan tarkoitus. Jaksossa esitellään myös ajankohtaisia eteläisen pallonpuoliskon massahiihtotapahtumia sekä kohokohtia viime kaudelta.

Puheenjohtajan kiitokset

44. Finlandia-hiihto on hiihdetty hankalista olosuhteista huolimatta onnistuneesti.

Haluan kiittää ennen kaikkea sitoutunutta vapaaehtoisjoukkoa, jota ilman tapahtumaa ei voisi järjestää. Erityinen kiitos rataryhmälle, joka teki lähes mahdottomasta mahdollisen.

Kiitän myös Finlandia-hiihdon henkilökuntaa, Lahden Hiihtoseuraa, Hollolan Urheilijoita, Hiihtoliittoa sekä Lahden kaupunkia ja Hollolan kuntaa. Ilman kaikkien osapuolten sujuvaa yhteistyötä ja panostusta ei tapahtuma myöskään olisi mahdollinen.

Toivotan kaikille hyvää kevättä ja ensi vuonna tavataan.

Juha Viljamaa
Puheenjohtaja, Finlandia-hiihto

 

Stadium ja Finlandia-hiihto tukemassa lahtelaisia lapsiperheitä

Finlandia-hiihdoissa tehtiin myös hyvää. Yhteistyökumppani Stadiumin kanssa Finlandia-hiihto lahjoittaa 10 lahjakorttia vähävaraisille lahtelaisille lapsiperheille. Yhden lahjakortin arvo on sata euroa. Lahjakortit jaetaan Lahden sosiaalitoimen kautta.

”Stadium on kolmatta vuotta mukana Finlandia-hiihdoissa ja tänä vuonna halusimme lähteä tukemaan lasten päästyä hiihtoladuille. Nykyisin ei kaikilla perheillä ole mahdollisuuksia kustantaa liikuntavälineitä lapsille, joten toivomme voivamme olla tässä apukäsinä, kertoo Stadiumin edustaja, Country Manager Jaakko Soini.


Stadium Country Manager Jaakko Soini (vas.) ja Finlandia-hiihdon puheenjohtaja Juha Viljamaa

Kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Esko Saari kiittelee kädenojennusta.

”Lasten Finlandia hiihdettiin kisojen ensimmäisenä matkana jo alkuviikosta. Se ilo ja riemu, mikä 1500 pienen kouluikäisen hiihtäjän myötä täällä Salpausselän harjulla raikasi, oli jotakin sellaista, mitä haluaisimme lisätä. Toivomme voivamme näiden lahjakorttien avulla edistää myös suomalaista junioriurheilua edes pieneltä osin”, Saari sanoi

Teksti: Heidi Kajander-Maavuori

  

 

Härtull ja Kanerva 20 kilometrin vapaan hiihdon voittoihin

Miesten 20 kilometrin vapaalla hiihtotavalla nähtiin yhdistetyn maajoukkue miehien juhlaa. Ajalla 50:58.1 maaliin ensimmäisenä hiihti Jim Härtull ja 4.3 sekunnin erolla toiseksi maaliin taivalsi Mikke Leinonen. Kolmanneksi sijoittui Matti Herola 18.5 sekuntia kärjestä.

Jim Härtull kertoi startanneensa kisaan rennoin fiiliksin. 

- Rennoin fiiliksin lähdin kisaan. Muiden yhdistetyn poikien kanssa suunniteltiin, että yhdessä mennään ja Messilästä aletaan kiriä vauhtia. Matkalla huomasin, että Leinosella oli meistä parhain suksi, joten ratkaisu oli pakko tehdä ennen loppusuoraa. 

Härtullilta kertoi myös pitävänsä yhteislähdöistä ja ensi vuoden suunnitelmissa olisi hiihtää 50 kilometrin kilpailu.

- Nämä yhteislähdöt ovat huippumukavia, ei tarvitse kuin kyttäillä mitä vastustaja tekee. Toivottavasti nähdään ensi vuonna 50 kilometrin kilpailussa.

Naisten kilpailuun hiihti ajalla 1:01:23.2 Noora Kanerva, toiseksi hiihti Matilda Suhonen 2.55 kärjestä. Kärjestä 5.13 sijoittui Eevamari Rauhamäki.

Kanerva kertoi tunnelmiaan maaliin hiihdettyään.

- Yleensä olen hiihtänyt 50 kilometriä, mutta nyt päätin hiihtää 20 kilometriä kun hiihtokilometrejä ei ole tänä vuonna niin paljon takana. Se oli oikea päätös. Oli tosi hyvä kulku ja sain positiivisen kisan tästä alle. Päälajini on maastopyöräily ja olen lähdössä ensi viikolla Portugaliin valmistavalle leirille ja tämä toimii minulle valmistavana ensi kesän maastopyörän EM-kisoihin.

Teksti: Kim Hämäläinen

Uusivirta ja Alusniemi 50 vapaan voittajiksi

 Miesten 50 kilometrin vapaalla hiihtotavalla käydyn kilpailun voittoon hiihti Risto Uusivirta ajalla 2.03.56. Toiseksi tullut Vesa Kallio jäi voittajasta 13 sekuntia. Heikki Palosaari hiihti kolmanneksi 47 sekunnin erolla kärkeen.


Kisan ratkaisu tapahtui Uusivirran mukaan noin 10 kilometriä ennen maalia, jolloin hän siirtyi kärkeen.

- Kärkimiehillä alkoi vähän veto loppumaan, niin hyppäsin keulaan.

Johtoon päästyään Uusivirta ei paikkaansa luovuttanut.

- Yksi kaveri kerrallaan alkoi tippumaan siitä, ja jatkoin samaa vauhtia loppuun asti.

Uusivirta oli kiitollinen vapaaehtoisten tekemästä työstä latujen eteen.

- Hyvään kuntoon oli saatu vähäisestä lumesta huolimatta, siitä iso plussa järjestäjille.

 
Sini Alusniemi nappasi naisten 50 vapaan kilpailussa voiton. Venäjän Olesya Gusenkova hiihti toiseksi jääden voittajasta 8.24 minuuttia, ja kolmanneksi sijoittui Marja Paatero 11 minuuttia kärjestä.

- Ykköstilaa lähdin tavoittelemaan ja sain sen. Olen tyytyväinen, Alusniemi kertoi.

Alusniemi kertoi uskoneensa omaan tekemiseensä alusta asti.

- Ennakko-asetelmat olivat jo sellaiset, että uskoin oman normaalisuorituksen riittävän voittoon.

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Esko Saari oli tyytyväinen viikonlopun tapahtumaan.

- Tavoitteena oli saada neljä tuhatta hiihtäjää ja se saavutettiin.

Satavuotiaan Suomen kunniaksi järjestetty 100 kilometrin perinteinen hiihto oli tämän vuoden erikoisuus, ja moni on ilmoittanut mielenkiintonsa matkaan myös tulevaisuudessa.

- Tulevasta 100 kilometrin matkasta ei vielä ole tehty päätöstä, mutta ei se mahdotonta ole.

Teksti: Niko Lahtinen

Finlandia-hiihdon videoita netissä

Finlandia-hiihdossa yhteistyötahomme Vidair oli jälleen mukana ja kuvasi

oheisen pätkän

 Finlandian omalta You Tube -kanavalta puolestaan löytyy Lasten Finlandia

Mursu ja Salo-Saari 100 kilometrin hiihdon ykköset

 (KUVA: Lauri Heino)

Finlandia-hiihdoissa nähtiin tänä vuonna uusi matka Suomen 100-vuotisjuhlien innoittamana. Sadan kilometrin hiihto perinteisellä tyylillä lähti aamutuimaan myös hulppeasti liikkeelle ilotulituksen saattelemana.

Maalilinjalle tultaessa miesten kisassa juhlaan oli aihetta Esa Mursulla, joka päihitti toiseksi tulleen Mika Hartikaisen kolmella minuutilla ja 8 sekunnilla. Mursun aika maalissa oli 4:54:32. Naisten kisassa voittajaksi suoriutui Sirpa Salo-Saari, joka ylitti maaliviivan ajassa 6:14:59.  Toiseksi tuli Marjaana Jaakonsaari. Eroa Salo-Saaren hyväksi kertyi reilut 18 minuuttia. Kolmansia olivat Teemu Virtanen ja Anu Turpeinen.

32 kilometrin perinteisen kilpailussa voittajaksi suoriutuivat Mika Tervala ajalla 1:42:39 sekä Iida Niskanen ajalla 2:17:08.

(KUVA: Lauri Heino)

Salo-Saari piti 100 kilometrin hiihdossa voittonsa avaimina pitkää taustaansa pitkäkestävyysliikunnassa sekä onnistunutta tankkaamista.

-          Tällaisessa pitkässä kisassa säännöllinen energiansaanti ja riittävä juominen ovat onnistumisen takeena.      

Mursulla puolestaan tankkaaminen omien sanojensa mukaan hieman petti, mutta podiumin ykköseksi veivät siitä huolimatta suuri kunto ja hyvä kestävyys.

-          Otin liikaa energiajuomaa ja vatsa meni siitä sekaisin, mutta kädet jaksoivat hyvin rankan kisan loppuun saakka.

Kumpikin sadan kilometrin voittajista piti keliä hieman haasteellisena, mutta kiitteli sen sijaan reitinsuunnittelijoita vaihtelevuudesta.

 -Mukava oli hiihtää, kun matkalla oli sopivasti mäkeä ja nyppylää.  

Teksti: Heidi Kajander-Maavuori

 

Varis ja Virtanen 50 kilometrin perinteisen voittoihin

 (KUVA: Lauri Heino)

Finlandia-hiihdon 50 kilometrin perinteisen kilpailun voittoon hiihti Kari Varis 26 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Jarmo Rissaseen. Kolmanneksi sijoittunut Niko Nättinen jäi kärjestä lähes kaksi minuuttia.

Naisten 50 kilometrin kilpailu toi Niina Virtaselle ensimmäisen ja himoitun Finlandia-voiton. Toiseksi sijoittui Mirva Rottensteiner neljän minuutin erolla kärkeen, ja kolmanneksi hiihti Suvi Karjaluoto, joka jäi kahdeksan minuuttia kärjestä.

- Tänään oli haastava keli voitelun suhteen. Itselläni oli kuitenkin huippusuksi. Oli kyllä helppo päivä tänään, Varis kertoi.

Neljättä kertaa Finlandia-hiihtoon startanneelle Virtaselle voitto oli tärkeä.

- Sanoin jo ensimmäisellä kerralla, kun lähin hiihtämään, että haluan voittaa.

Variksen mielestä kilpailu oli erilainen edellisiin vuosiin verrattuna

- Tänä vuonna oli vähän enemmän muuttujia matkan varrella, kun kisa hiihdettiin useampana lenkkinä ja oli tavallisia hiihtäjiä seassa. Meinasi olla ruuhkaa, mutta hyvin selvittiin läpi.

(KUVA: Lauri Heino)

Voiton avaimiksi Varis mainitsi maltin ja kärkiporukan hännillä hiihtämisen.

- Tiesin, että pääsen tasatyönnöllä Jarmosta (Rissanen) karkuun. Kisa ratkesi siihen, kun lähdin pitämään viimeisellä kilometrillä vauhtia.

Viimeiset kilometrit tulivat mukavasti ja ilman ongelmia.

- Aika helppoa työntämistä oli. Tiesin, että kaverit jäävät.

Virtanen piti erityisen mukavana sitä, että voitti ladulla, jossa oli harjoitellut koko ikänsä.

- Oli poikkeuksellinen rata, kun oli kilpailijaa ja kuntoilijaa sekaisin. Sulassa sovussa kuitenkin mentiin.

Iloinen Virtanen piti paljon tasatyöntöä sisältänyttä latua sopivana hänelle.

- Viimeiset kilometrit olivat rankkoja ja joka paikkaan sattui. Tuntui, ettei maali tule ikinä! Harvoin viimeisessä laskussa jalat tutisevat, mutta kun oli väsynyt, niin vauhti tuntui tosi hurjalta.

Virtasen viikonloppu jatkuu Finlandia-hiihdoista suoraan sunnuntaina hiihdettäviin Keuruun SM-kilpailuiden parisprintteihin. Varis taas kertoi kilpailevansa huomenna Saksassa.

 

Teksti: Liina-Maija Rummukainen & Kim Hämäläinen

Illallinen kokosi Worldloppet Masters -hiihtäjät yhteen

Worldloppet on kansainvälinen hiihtomarathonien kattojärjestö, jonka alla on tällä hetkellä 20 kansainvälistä kilpailua. Kilpailuja on ympäri maailman, mutta vain yksi maata kohti. 

Worldloppet-illallisella kokoontuivat hiihtäjät ympäri maailmaa, ja tilaisuuden avasi Suomen Masterseiden puheenjohtaja Pekka Anttonen. Koko Worldloppet-organisaation puheenjohtaja Juha Viljamaa toivotti kilpailijat lämpimästi tervetulleeksi ja kertoi käytössä olevista laduista.

Yhdysvaltalaiset kaverukset Ben Evans ja Alex Popp olivat matkustaneet Yhdysvalloista asti Finlandia-hiihtoja varten. Molemmat starttaavat huomenna 50 kilometrin kilpailuun. Kaveruksien mielestä kahden eri reitin kiertäminen lisää kilpailun mielenkiintoa.

- Odotamme huomiselta hyvää kisaa ja olemme innoissamme, että pääsemme hiihtämään tulevilla MM-kisaladuilla, Evans kertoi.

Illallisen ohella nähtiin esityksiä koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalaisilta, sekä kansanlauluja Tuukka Hurmeelta Markku Helkon säestyksellä.

Teksti: Liina-Maija Rummukainen

 

 

38 uutta hiihtoneuvosta palkittiin

 15. kertaa vuonna 2016 täyden Finlandia-hiihtomatkan hiihtäneet palkittiin tänään Lahdessa kunniakirjoin ja mitalein. Hiihtoneuvos-arvonimen sai tänä vuonna 38 rautaista naista ja miestä.

Huomenna 100 kilometrin perinteiselle starttaava Pasi Poikonen on yksi Hiihtoneuvos-kunnianimen saaneista. Poikonen kertoi valmistautuneensa viikon verran lapissa, ja hiihtäneensä tänä talvena jo vajaat 500 kilometriä.

Poikosen hiihtoharrastus alkoi lankomiehen kannustuksesta vuonna 2002. Hiihtoharrastus on jalostunut vuosien varrella vähälumisten talvien hankaloittaessa harrastusta.

Maratoninkin aikaan 3:33 juossut Poikonen mainitsikin talkootyön merkityksen kaikessa urheilussa, ja toivoo, että talkoot kannustaisivat myös muita liikkumaan.   

- Kunnioitan kovasti niitä henkilöitä, jotka talkootöitä huomisen latureitin eteen ovat tehneet.

Huomisen sadan kilometrin taipaleelle Poikonen arvelee kuluvan 7-8 tuntia.

- Odotan tasaisen harmaata suoritusta. Katsotaan miten käy.

Hiihtoneuvos Pirkko Rosti pitää parhaana Finlandia-muistonaan hetkeä, jolla saa laskea hiihtostadionille hevosenkengän kautta.

- Se on ihana tunne! On tavallaan voittanut itsensä ja selviytynyt, Rosti kertoo.

(KUVA: Lauri Heino) 

”Nöyrästi ja hiljaa”

Siiri ”Äitee” Rantanen on startannut Finlandia-hiihtoon peräti 24 kertaa. Rantanen on vielä 52-vuotiaanakin voittanut naisten sarjan Finlandia-hiihdoissa.

Rantasen vinkit ensikertalaisille ovat siis todellakin kokemuksella kerrottuja.

- Pitää lähteä nöyrästi, aloittaa hiljaa ja sitä mukaa aina jatkaa, miten keho sanoo, Rantanen kertoili uusien Hiihtoneuvosten kahvitilaisuudessa.

Parasta muistoa Finlandia-hiihdosta kysyttäessä Rantanen mainitsi kovan kannustuksen.

- Ihmiset kannustaa hirveästi, ainakin minua kannustivat. Jo tunsivat sadasta metristä lähtien ja huusivat, että ”Äitee tullee”.

Rantasen mielestä kannustus tekee hiihdosta mielenkiintoisen, mutta pitkiä matkoja hiihtäessä on myös aikaa vaihtaa kuulumisia.

- Siinä saa jokaisen kanssa rupatella. Ei siinä niin kiirettä ole, ettei kerkeäisi jotakin sanoa.

Teksti: Liina-Maija Rummukainen ja Kim Hämäläinen

Kisakeskus

Finlandia-hiihdon Kisakanslia sijaitsee Lahden Messukeskuksessa. Salpausselänkatu 7

Sisäänkäynti on pääovista vasemmalla, Suurhallin ovesta suuren Stadium kaaren alta.

Heti sisääntullessa vasemmalle puolelle jää suksiparkki. Oikealle kääntyessä ja käytävää eteenpäin pääset kisakansliaan.

Startin voiteluvinkit livenä Facebook-sivuillamme klo 18 - voit myös jättää oman kysymyksesi

Tulossa Finlandiaan, mutta voitelu mietityttää? Muita voiteluun tai suksiin liittyviä kysymyksiä? Toteutamme tänään torstaina yhteistyökumppanimme Startin kanssa live-tuokion Facebook-sivuillamme voitelusta klo 18.00. Siinä käydään läpi pitovoitelua, jonka lisäksi Startin guru Jouni Raittila vastaa myös muihin askarruttaviin kysymyksiin. Kysymyksiä Jounille voit jättää Facebookissamme asiaa käsittelevän postauksen alle kommenttikenttään.

Lasten Finlandia avasi Finlandia-viikon hiihdon ilolla – ilmoittautumisissa tähdätään yli 4000 hiihtäjän

Finlandia-viikko ei olisi voinut saada parempaa starttia: yli 1300 alakoululaista nauttimassa hiihdosta Lahden legendaaristen hyppyrimäkien läheisyydessä kiertäneellä mukavalla lenkillä. Lapset nauttivat hiihdon lisäksi jälleen yhdessäolosta luokkakavereidensa kanssa. ”Voinko mennä uudestaan” oli usein kuultu kysymys ja ”jaksaa, jaksaa, painaa, painaa” -kannustukset raikasivat vielä ladulla olleille.

Finlandia-viikko jatkuu lauantaina, jolloin Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ohjelmassa on 100 kilometrin perinteinen hiihto. Se kierretään kolmena 33 kilometrin lenkkinä, startti kaikille satasen nautiskelijoille on klo 8. Tällä hetkellä 430 hiihtäjää on taipaleelle ilmoittautunut. Sen jälkeen vuorossa ovat klo 10 alkaen perinteisen 50 kilometrin (tänä vuonna 53) lähdöt, sekä vielä 32 kilometrin (tänä vuonna 33 kilometriä) lähtö klo 11. Viidelle kympille on ilmoittautunut lähes 1600 hiihtäjää, esimerkiksi Finlandia-legenda Kari Varis on jo mukana.

Sunnuntaina hiihdetään vapaalla, 50 kilometriä (53 tänä vuonna) klo 10 alkaen ja 20 kilometriä klo 11.20. Järjestäjillä on vahva luotto siihen, että osallistujamäärässä päästään yli 4000 hiihtäjän määrään.

Lasten Finlandian kuvatunnelmia Facebookissa, videokoostetta tulossa torstaina

Seuraa Finlandia-hiihtoa somessa @finlandiahiihto ja jaa tunnelmasi #finlandiahiihto

Vahvistuskirjeet ovat lähetetty ilmoittautuneille sähköpostitse

Ota vahvistuskirje mukaan kisakansliaan, niin lähtönumeron noutaminen kisakansliasta nopeutuu. Lähtönumeron voi myös noutaa esittämällä henkilöpaperit (esim. passi). Jos noudat muiden henkilöiden rintanumeroita, muistathan, että tarvitset mukaasi myös valtuutuskirjeen heiltä.

Vahvistuskirjeitä ei lähete jälki-ilmoittautuneille. Jälki-ilmoittautuminen maksetaan kisakansliassa.

Katso kisakanslian aukioloajat ja aikataulut Ohjelma -sivulta. Myös reitit ja karta ovat esillä kyseisellä sivulla.

/Finlandia-hiihto 31.1.2017 21:00

Finlandia-hiihdon reitti täsmentyi

Finlandia-hiihdon reitti on varmistunut. Järjestäjät pystyvät toteuttamaan kaikki matkat aiotun pituisina 33 kilometrin reittiä kiertäen. Pisimmällä 100 kilometrin matkalla 33 kilometrin lenkki kierretään siis kolmesti, 50 kilometriä koostuu 33 kilometrin lenkin lisäksi 20 kilometrin lenkistä ja 32 kilometrin matka kierretään yhtenä 33 kilometrin lenkkinä. Ilmoittautuneita on 3370, joten mukaan mahtuu vielä hyvin.

Finlandia-viikonlopun startiksi aiottu Finlandia-Sprintti sen sijaan joudutaan tällä kertaa valitettavasti perumaan joukkueiden vähyyden takia. Finlandia-viikko alkaa Lasten Finlandialla tiistaina. Mukaan on tulossa yli 1300 alakoululaista lasta.

Reittikartta päivitetään sivuille tämän päivän aikana.

Finlandia-hiihto pystytään hiihtämään täysmittaisena – reitistä päätös 30.1.

Finlandia-hiihdon kaikki matkat hiihdetään tänä vuonna alkuperäisen suunnitelman mukaan. Talvi on Lahden ja Hollolan seudulla ollut sen verran suotuisa, että matkoja ei tarvitse lyhentää. Reitin osalta lopullinen päätös tehdään ja siitä tiedotetaan maanantaina 30. tammikuuta. Finlandiaan on toistaiseksi ilmoittautunut 3000 hiihtäjää.


Finlandia-viikko alkaa 31. tammikuuta Lasten Finlandialla. Alueen koulut ovat ilmoittautuneet tapahtumaan huikean aktiivisesti, ja luvassa on hieno tapahtuma 1309 ilmoittautuneen lapsen sekä 67 opettajan/muun aikuisen voimin. Tapahtuman osallistujista 624 on 1.–2. luokilta ja 685 on 3.–4. luokilta. Lisäksi mukana on 41 eskarilaista tsemppausjoukkueena.

”Erityisen iloisia olemme Lasten Finlandiaa kohtaan olevasta kiinnostuksesta. Innokkaat lapset hiihtämässä ovat paras mahdollinen startti Finlandia-viikkoon”, pääsihteeri Tiina Hernesniemi sanoo.

Lasten Finlandian jälkeen vielä ennen viikonloppua perjantai-iltana hiihdetään Finlandia-Sprintti, jossa nelihenkiset joukkueet kilpailevat rennossa tapahtumassa MM-kisojen sprinttiradalla (1,5km). Sprinttiin on toistaiseksi ilmoittautunut 15 joukkuetta, joten mukaan mahtuu vielä.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myös ohjelmatuotantoon on panostettu. Basso Tuukka Hurme laulaa Markku Helkon säestyksellä 5 eteläpohjalaista kansanlaulua Worldloppet Masters -illallisella. Lauantaina ja sunnuntaina rumpali Sami Tervosen kouluttama rumpuryhmä on kannustamassa hiihtäjiä mm. lähdöissä ja palkintojenjaossa. Lisäksi Vesa Ruotonen laulaa Maamme-laulun ennen lähtöpaukkuja.

Vahvistuskirje

Lähetämme vahvistuskirjeesi sähköpostitse tiistaina 31.1. aamupäivällä. Ilmoitamme vielä erikseen nettisivuillamme kun kirjeet ovat lähetetty.

Lähtönumerosi voit tätä ennen etsiä Lähtönumerot -sivulta. Mikäli et löydä lähtönumeroasi ja olet ilmoittautunut, ota yhteys toimistoon. Huomioi kuitenkin, että esim. pankkisiirrossa saattaa mennä muutama päivä.

Rela-hierojat avittavat palautumisessa tänäkin vuonna

Rela-group on taas innolla mukana tukemassa ja auttamassa hierontapalveluilla jokaista lihashuoltoa kaipaavaa hiihtäjää. Hoidettavat alueet ovat siis suhteellisen monipuolisia ja laajoja.

“Edellisvuosina hiihtäjät ovat ottaneet meidät tosi positiivisesti vastaan ollen tyytyväisiä kyseisestä palvelusta. Toivottavasti sama toteutuu taas tulevassa Finlandiassa ja rankan suorituksen jälkeenkin hymy valtaa useimman hiihtäjän suupielet kuolan sijasta. Odotamme, että kohtaamme klinikallamme myös monta "hiihtoturistia". Näistä varmasti useat saavat ehkä sen ensimmäisen kokemuksen suomalaisesta laadukkaasta hoitamisesta. Pyrimme tarjoamaan kaikille hiihtäjille uuden kokemuksen lisäksi mahdollisuuden nopeampaan rasituksesta palautumiseen”, koulutusjohtaja Petteri Malinen Rela-groupista kertoo.

Lähtökohtaisesti hierojat pyrkivät tarjoamaan mahdollisimman monelle lyhyen ravitelutyyppisen hieronnan kohdealueelle mikä edesauttaisi rasituksesta palautumisessa. “Tällätavoin voimme palvella mahdollisimman monia hierontaa tarvitsevia hiihtäjiä hoitoaikojen ollessa lyhyitä, mutta oikealaisilla käsittelytekniikoilla (ravistelu, liikehoito ym.) pystymme pitämään hoidot kuitenkin riittävän tehokkaina. Rasituksen jälkeen lihas on kuitenkin "tyhjä, hapoilla" ja supistuneena, joten se ei suoranaisesti ole valmis ottamaan muokkaavaa hierontaa vastaa. Siksi todellinen avaava rasvahieronta olisi hyvä toteuttaa vasta muutamien päivien päästä kun elimistö on palautunut taas normaalitilaan”, Malinen sanoo.

Näihin asioihin saa lisää vinkkejä hierojilta klinkalla, jossa jatkohoitoihin räätälöidään myös ns. jatkopalautumispaketin, jonka voi ostaa tapahtumasta edullisesti lahjakortiksi itselle mukaan.

Pääpaino tapahtuman palauttavissa hoidoissa on lauantaina jolloin satsaamme siihen olemalla paikalla hyvinkin suurella joukolla.

Lauantaina hiihtäjien käytössä on iso joukko niin Rela groupin henkilöstöä kuin Hierojakoulu Relaxin lisensoituneita urheiluhierojiakin. Mukana siis myös hierojien lisäksi ainakin osteopaatti ja mahdollisesti fysioterapeuttikin antamassa tarvittavaa taustatukea ja vinkkejä mahdollisesti haasteellisissa rasitus- ja urheiluvammatilanteissa.

Palauttavat lyhyet ravistelut ovat hiihtäjille täysin ilmaisia.

Ravisteluklinikka avoinna Lahti Hallissa lauantaina 4.2.2017 n.klo.12-18 ja sunnuntaina 5.2.2017 n. klo.12-16

“Kaikkiin valmistaviin ja palauttaviin hierontoihin niin Rela-hierojien kuin Hierojakoulu Relaxin vastaanotoille teemme hiihtäjille omat tarjoukset”, Malinen sanoo.

 

Hierojakoulu Relaxin urheiluhieroja-opiskelijat löydät Helsingistä Vallilasta, Lahdesta Kauppakeskus Valosta ja Tampereelta Kauppakeskus Tullintorista www.opiskelehierojaksi.fi. Rela-Hierojien 27 vastaanottoa palvelee sinua puolestaan Etelä-Suomen alueella.

Lähimmän vastaanoton löydät www.relahierojat.fi.

 

Kaslink Foodsin maitotuotteet maistuvat vuoden 2017 Finlandia-hiihdon ruokailuissa

Kouvolasta kotoisin oleva suomalainen perheyritys Kaslink Foods on monipuolinen elintarvikevalmistaja, jonka ydinosaamista on korkealuokkaisten nestemäisten elintarvikkeiden valmistus.

Senpä vuoksi onkin sopivaa, että Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna järjestettävän Finlandia-hiihdon ruokailuissa päästään nauttimaan Kaslinkin pieteetillä valmistamista tuotteista. Ruokajuomaksi Kaslink tarjoaa kaakkoissuomalaista Maire-maitoa sekä tavallisena että laktoosittomana. Annosten kokkailussa käytetään laktoosittomia Maire-kermoja. Jälkiruoaksi ja välipaloiksi on tarjolla tuoteuutuuksia: aktiiviseen elämään sopivat TAHTO-jukurttirahkat ja -proteiinijuomat.

Kaslinkin innovatiivisuudesta ja lujasta ammattitaidosta kertoo muun muassa vuonna 2014 saatu valtakunnallinen yrittäjäpalkinto. Sekä tietenkin se, että kotimaan markkinoiden lisäksi yrityksen sopimusvalmistuksena ja omilla brändeillä valmistamia tuotteita viedään yli 15:een maahan sekä vähittäiskaupan että suurkeittiöiden tarpeisiin.

Kuluvan vuoden aikana Kaslink tuo markkinoille useita erikoistuotteita aktiivisen elämän tueksi, muun muassa Finlandia-hiihdon jälkiruokana ja välipaloina tarjottavat TAHTO-tuotteet.

Finlandia-hiihto 2017 -Terveiset ohjelmatuotannon puolelta!

Perinteikäs Finlandia-hiihto juhlistaa 100-vuotiasta Suomea järjestämällä sen arvoiset hiihtokisat tammi-helmikuun vaihteessa 2017. Ohjelmistossa on mukana sadan kilometrin kilpailu perinteisellä hiihtotavalla, ja matkaan startataan ilotulituksen saattelemana. Meille järjestäjinä on kunnia-asia toteuttaa laadukas ja ikimuistoinen tapahtuma. Kokeneen ohjelmatuottaja Vesa Ruotosen tukena Finlandia-hiihdossa toimivat tuottajat Markus Kartano (LAMK) ja Tuukka Hurme (Salpaus). Juhlavuoden kunniaksi Ruotonen laulaa Maamme-laulun päälähtöjen yhteydessä.

Finlandia-hiihdossa näkyvästi läsnä on ”Jääkarhu-Finski”, kisojen virallinen maskotti, joka on kannustamassa kilpailijoita ja luomassa hyvää fiilistä yleisön keskuudessa. Tunnelmaa kisoissa ylläpitävät myös kisatytöt ja rumpuryhmä, jotka saattavat kilpailijat vauhdikkaasti matkaan, sekä Lahden sirkuskoulu viihdyttää esityksillään siellä missä yleisökin on kannustamassa. Dj Toni Halinen puolestaan nostattaa kisatunnelmaa hiihtostadionilla.

Perjantaina 3.2.2017 Finlandia-hiihto järjestää uusille hiihtoneuvoksille kahvitilaisuuden, jonka jälkeen on kaikille avoin Worldloppet Masters -illallinen, johon kuuluu järjestettyä ohjelmaa. Tilaisuudessa kunniavieraana on maastohiihdon olympiavoittaja Siiri Rantanen (s. 1924), joka saavutti kultaa Cortinan talviolympialaisissa 1956. Lahden sirkuskoululaiset ovat myös mukana viihdyttämässä yleisöä hienoilla esityksillään. Illallisen musiikkipuolesta vastaa ”Rautakanget”-bändi, jonka monipuolinen biisilista takaa, että tunnelma pysyy korkealla. Bändin yhtenä laulajana toimii Voice of Finlandistakin tuttu Heidi Sundström.

Wordloppet Masters -tilasuuteen lippuja voi ostaa ravintola Kodista, ja hinta on 15€. Lippuja voi ostaa ravintolasta sen aukioloaikoina.

Teksti: tuottaja Markus Kartano

Worldloppet Masters Finland ry juhlii  30-vuotista taivaltaan Lahden Hiihtokeskuksessa 19.11.2016

Lahteen kokoontui 23.5.1986 kaikki ne 13 suomalaista Worldloppet Masteria eli pitkänmatkan hiihtäjää, jotka olivat hiihtäneet 10 Worldloppet-sarjaan kuuluvaa hiihtoa eri puolilla maailmaa. Tässä yhteistapaamisessa he päättivät perustaa yhdistyksen nimeltä Worldloppet Masters Finland. Tästä kolmentoista hiihtäjän porukasta on vuosien mittaa kehkeytynyt reilun 200 pitkänmatkan hiihtoja harrastajan yhdistys.

Tänä päivänä Worldloppet-perheeseen kuuluu 20 hiihtoa 20:ssa eri maassa. Pohjoismaissa näihin hiihtoihin kuuluvat: Suomen Finlandia-hiihto, joka vuonna 1984 pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan maailman suurimpana hiihtotapahtumana yli 13 000 osallistujalla, Ruotsin Vasaloppet ja Norjan Birkebeinerrennet sekä Islannin Fossavatn.

Euroopassa hiihdetään Virossa, Venäjällä, Saksassa, Puolassa ,Ranskassa, Tsekeissä, Itävallassa, Italiassa.

Kaukomailla hiihtoja järjestetään Kiinassa ja Japanissa, USAssa ja Kanadassa. Kaukaisimmat hiihdot ovat Argentiinassa, Uudessa-Seelannissa ja Australiassa. Innokkaille hiihtäjille siis riittää maailmaan kierrettäväksi ja katseltavaksi.

Worldloppet Masterin arvon saa siis, kun on hiihtänyt kymmen hiihtoa eri maissa, joista yhden hiihdon tulee olla hiihdetty ns. merentakaisessa maassa omasta kotimaasta katsottuna. Täällä hetkellä koko maailmassa on 3180 Masteria, joista Suomessa 325. Yhdistyksemme jäsenenä on vuosien aikana ollut 310 Masteria, siis melkein kaikki. Eniten Mastereita on Saksassa 467, hyvänä kakkosen tulee Suomi, sveitsiläisiä on 322, venäläisiä 259, norjalaisia 261, ruotsalaisia 201 ja löytyypä 33 maan joukosta yksi (1) intialainenkin Masteri.

Eniten Master-arvoja maailmassa on kerännyt suomen-ranskalainen Hannes Larsson. Hän on kasannut 10 hiihdon kierroksia yhteensä 28 eli hän 28 kertainen Masteri. Hannes aloitti hiihtojen kiertämisen ikämiehenä, mutta nyt 85 vuotiaana hän jatkaa edelleen kiertämistä. Tämä vuonna Hannes on jo hiihtänyt elokuussa Uuden Seelannin ja Australian hiihdot. Hannes Larsson on vieraana Suomen Masterien 30-vuotisjuhlassa. Suomalaisista eniten Master-arvoja omistaa perniöläinen Risto Kemiläinen. Hän on saanut tähän mennessä kasaan 11 Masteriutta. Tunnetuin suomalainen Masteri maailmalla on Hanneksen lisäksi Pauli Siitonen, joka on voittanut mm. Ruotsin Vasaloppetin, Italian Marciolongan, Saksan König Ludvig Laufin kuusi kertaa, Finlandia-hiihdon viisi kertaa. Kansainvälinen hiihtoliitto nimesi hänet kuutena vuotena 1975-1980 maailman parhaaksi pitkän matkan hiihtäjäksi.

Kansainvälisen Worldloppet Ski Federation Presindenttinä on tämän vuoden kesäkuusta lähtien toiminut tunnettu lahtelainen hiihtovaikuttaja Juha Viljamaa. Maailmantoimisto puolestaan sijaitseen Viron Tartossa.

Worldloppet Masters Finland ry juhli lauantaina 19.11. kolmekymmentävuotista taivaltaan Lahden hiihtokeskuksessa 100 juhlijan voimin. Juhlapäivä alkoi Hiihtomuseolla klo 12.00, jolloin Peltonen Skin edustaja Jarmo Pilli luovuttaa Masterien juhlavuosisukset, ns. karvapohjasukset, paikalla olevilla Mastereille ja mestarihiihtäjä Siiri Rantaselle. Tilaisuus jatkui kuntoilun ja uusien suksien kokeilun merkeissä.

Pääjuhla alkoi Hiihtomuseon auditoriossa klo 17.00. Tilaisuuden avasi Masterien puheenjohtaja Pekka Anttonen,  juhlapuhujana oli Juha Mieto. Ohjelmaa kuului lisäksi musiikkia, kuvallinen katsaus Worldloppet hiihtojen historiaan ja vapaa sana eli muistelua. Illan päätti juhlaillallinen Ravintola Voittossa.

Lisätietoja: Worldloppet Masters Finland ry puheenjohtaja Pekka Anttonen puh. 050 550 1650, pekka.anttonen@elisanet.fi

Marathon Skier 2016 Kesä

Lukaise Marathon Skierin uusin ilmaisnumero heinäkuulta osoitteesta marathonskier.com/lehti

Digitaalinen massahiihtolehti on luettavissa täysin ilmaiseksi !

(lehti ilmestyy vain englanninkielisenä)

Worldloppet -lehti ilmestynyt

Maratonhiihtojen kansainvälisen kattojärjestön Worldloppetin kerran vuodessa ilmestyvä lehti on jälleen julkaistu. Englanninkieliseen lehteen pääset tutustumaan ja lukemaan netissä:

http://www.worldloppet.com/magazine_2017.php

WL Kalenteri 2017


 

WL Lehti 2017

(*huom. kisaohjelmassa on/oli virhe Finlandia-hiihdon kohdalla, Finlandia-hiihdon 100km matka hiihdetään perinteisellä tyylillä, ei vapaalla tyylillä, lauantaina 4. helmikuuta)
Sulje
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Finlandia-hiihto on voittoa tavoittelematon organisaatio. Osallistumismaksuista kertyneet saatavat (kulujen jälkeen) jaetaan tapahtumaa järjestävien urheiluseurojen, Lahden Hiihtoseuran ja Hollolan Urheilijat -46, kesken. Osallistumalla Finlandia-hiihtoon tuet suomalaista nuorisourheilua.